Hoe gevaarlijk is eenzaamheid?

Eenzaamheid is over het algemeen een heel normaal gevoel dat mensen op elk moment in hun leven kunnen voelen. De eenzaamheid jongeren en ouderen, kan verschillend zijn en soms gewoon hetzelfde. Maar het ding dat je moet onthouden is dat sommige mensen hetzelfde soort eenzaamheid kunnen ervaren als anderen, maar de staat van hun geestelijke gezondheid maakt het een unieke en andere ervaring. Je mentale toestand heeft een enorm effect op hoe je bepaalde gevoelens ervaart. Een mentaal onstabiel persoon kan het erg moeilijk vinden om eenzaam te zijn tot het punt dat ze verschillende negatieve gevoelens kunnen voelen, zoals de drang om zelfbeschadigende acties uit te voeren. Die situatie kan erg gevaarlijk zijn voor het individu en de mensen om hen heen. Mentaal onstabiele mensen zijn vaak erg onvoorspelbaar wanneer ze gedachten ervaren die hun oordeelsvermogen zwaar vertroebelen.

Eenzaamheid is zeer effectief bij mentale degradatie

De eenzaamheid ouderen en jongeren kan een enorme schade aanrichten, zelfs als deze personen aanvankelijk mentaal in orde zijn. Geen enkel mens kan in extreme isolatie leven. Alleen zijn en niemand hebben om mee te praten, kan de werking van de menselijke geest verslechteren. Door extreme isolatie kun je een intens gevoel van verdriet en gebrek aan gezelschap ervaren zonder enig idee wanneer het zal eindigen. Deze ervaring kan de manier waarop je denkt vertragen en stilletjes destabiliseren. Soms zul je het niet eens beseffen, maar je denkt al aan zelfmoord om een ‚Äč‚Äčeinde te maken aan het verdriet van het alleen zijn.

Hoe vaak correleert eenzaamheid met zelfmoord?

Het aantal zelfmoorden als gevolg van eenzaamheid is niet zo hoog als andere oorzaken van zelfmoord, zoals depressie, werkstress, armoede en traumatiserende gebeurtenissen. Maar het heeft wel een zeer grote bijdrage aan de opbouw van een individu om zelfbeschadiging en andere psychische aandoeningen of destabilisatie te plegen. Eenzaamheid is soms geen klein negatief gevoel dat je kunt ervaren. Je moet je bewust zijn van de gevaarlijke tekenen van een ongezonde geestelijke gezondheid die kunnen optreden wanneer je je eenzaam voelt. Je moet ook de situatie van je mentale stabiliteit beoordelen, omdat andere dingen er ook voor kunnen zorgen dat eenzaamheid ook erg ondraaglijk aanvoelt. Onderschat nooit de schade die eenzaamheid aan een persoon kan toebrengen.