Wat is een visuele beperking?

Visuele beperking is een aandoening met betrekking tot je ogen waarbij je moeite zult hebben met zien, zelfs als je een bril of contactlenzen draagt. Dit kan soms worden veroorzaakt door een verlies van gezichtsscherpte, wat betekent dat je ogen objecten niet zo duidelijk zien als zou moeten. Er zijn verschillende signalen die erop kunnen wijzen dat je een visuele beperking hebt. Dingen wazig zien, dubbel zien, visuele perceptuele problemen, fotofobie en onvermogen om breder te zien zijn meestal de tekenen dat je een visuele beperking hebt. Soms kun je zelfs een combinatie van meerdere symptomen ervaren. Zodra je dit oogprobleem begint te ervaren, is het belangrijk om meteen een oogarts te raadplegen. Slechtziendheid, vooral in ergere gevallen, verhindert vaak dat mensen normaal functioneren vanwege een gebrek aan gezichtsvermogen.

Is een visuele beperking te behandelen?

Visuele beperking is goed te behandelen. Al zijn er enkele gevallen die niet meer verholpen kunnen worden. Maar voor de meerderheid van de mensen die aan dit oogprobleem lijden, is het mogelijk om behandelingen te zoeken met de hulp van gezondheidswerkers en bepaalde oogzorgdiensten zoals bartimeus. Hoe eerder je merkt dat er iets mis is met je ogen, hoe groter de kans dat je de juiste behandeling krijgt om de last van een visuele beperking te verlichten. Afgezien daarvan kun je ook verschillende gewoonten volgen die helpen voorkomen dat je slechtziend wordt. Op die manier vermijd je het gedoe van controles en medische behandelingen en procedures om je ogen in optimale conditie te houden.

Is een visuele beperking een handicap?

Als je niet meer goed kunt zien tot op het punt dat je niet meer normaal kunt functioneren, is dat de tijd dat een visuele beperking als een handicap kan worden beschouwd. Slechtziendheid is een ernstige zaak met ernstige gevolgen. Een visuele beperking neemt niet altijd letterlijk je gezichtsvermogen in beslag, het kan je zicht onbruikbaar maken vanwege de intensiteit van wazigheid, dubbelzien, onvermogen om visuele focus uit te voeren en andere negatieve effecten van visuele deficiƫntie. Een visuele beperking kan ook voorkomen dat je solliciteert in bepaalde banen waarvoor een goed gezichtsvermogen nodig is, zoals een piloot. Dus deze oogaandoening is zeker een handicap op een bepaald punt.