Investeren in een tweede verblijf

De tijden waar geld op je spaarrekening iets opbracht, zijn jammer genoeg al even verleden tijd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun geld in andere sectoren te investeren. De laatste jaren zijn cryptomunten zoals Bitcoin heel erg op de voorgrond gekomen. Belangrijk om te weten is dat deze investeringen niet zonder risico’s zijn. Wie liever meer zekerheid wil, kan nog steeds kiezen voor vastgoed. De laatste jaren is de waarde van woningen en appartementen alleen maar gestegen. Of je nu kiest voor Costa Blanca woningen of een appartement aan de kust, mogelijkheden genoeg!

Investeringen in het binnenland

Er zijn verschillende manieren om je geld in vastgoed te investeren. Wanneer je graag in eigen land wil investeren, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een appartement aan de kust te kopen. Wanneer je er zelf niet bent, kan je het verhuren om je investering er terug uit te halen. Het voordeel is dat je er altijd even tussenuit kan wanneer je er zin in hebt. Geen problemen met last minute boekingen of hotels die geen plaats hebben. Je kan gewoon naar je eigen appartement gaan wanneer je er zin in hebt.

Een andere mogelijke investering in eigen land zijn de studentenkamers. Deze zijn vaak iets goedkoper in aankoop dan bijvoorbeeld een appartement aan de kust, waardoor het voor meer mensen een meer toegankelijke investering is. Laat jezelf eerst goed inlichtingen over het rendement en kosten die bij een dergelijke investering komen kijken om niet voor onaangename verrassingen te komen staan.

Investeringen in het buitenland

Wil je graag internationaal een investering aangaan, dan zijn er verschillende landen waaruit je kan kiezen om vastgoed aan te kopen. De populairste opties zijn vastgoed in Spanje, Frankrijk en Italië omdat de meeste mensen kiezen voor een warm land. Niets houd je natuurlijk tegen om in een ander land een investering te doen.

Net zoals in eigen land heb je ook wat mogelijkheden in het buitenland. Het meest gekozen vakantieverblijf is ook hier een appartement of huis dicht bij de zee. Ideaal om in de warme zomerperiode verkoeling te zoeken én te vinden in het water. Belangrijk om te weten is dat de wetgeving in het buitenland natuurlijk anders kan zijn dan die in België. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar Costa Blanca woningen kan het handig zijn om je licht eens op te steken bij een makelaar die daar werkzaam is. Gelukkig heb je vandaag de dag meerdere makelaars uit België die werkzaam zijn in Spanje of andere Europese landen. Zij kunnen je niet alleen helpen met de zoektocht naar het ideale vakantieverblijf. Daarnaast weten ze ook hoe de wetgeving omtrent tweede verblijven werkt in het land in kwestie.

Voor je een beslissing maakt, zorg je dus best dat je goed bent ingelicht!