Big 5 zien? Kies voor Tanzania!

Ben jij een echte natuurliefhebber en wil jij de Big 5 zien? Dan is het absoluut verstandig om te kiezen voor een vakantie in Tanzania. Dit is namelijk de plek waar je de Big 5 zeker gaat zien. Wanneer we het hebben over de Big 5, dan hebben we het over de leeuw, het luipaard, de olifant, de buffel en de neushoorn. In het verleden waren deze dieren vaak slachtoffer van jagers, gelukkig is dit niet meer zo. Deze dieren zijn prachtig en door een bezoek te brengen aan Tanzania, kan je deze dieren met eigen ogen zien.

Het perfect land voor de Big 5

Hebben we het over Tanzania, dan hebben we het over het beste land voor de Big 5 dieren. De natuur in Tanzania is namelijk nog redelijk onaangetast en dit is het geval omdat er goede omstandigheden zijn. Niet voor niets is dit land uitermate geschikt voor safari’s. Je komt hier ontzettend veel moois tegen en dat maakt het land ook zo populair. Aan te raden is alleen wel om met een gids op pad te gaan. Hierdoor weet je zeker dat je veilig bent en dat je niets zult missen. 

Vooral de leeuw van de Big 5 maakt indruk 

Hebben we het over de Big 5 dieren, dan hebben we het dus ook over de leeuw. We kunnen gerust stellen dat de leeuw ontzettend populair is. De leeuw beweegt zich vaak in een groep van tot wel 25 leeuwen. Ga jij naar Tanzania op vakantie, dan is de kans het grootste dat je de dieren tegenkomt in Serengeti. Het dier dat het moeilijkste te spotten is, is het luipaard. Dit heeft vooral te maken met het feit dat luipaarden zich meestal in bomen bevinden. In de ochtend jagen deze dieren vooral en in de avond nemen ze hun prooi mee een boom in. Goed om te weten is overigens dat een luipaard niet te vergelijken is met een cheeta. Een cheeta kan namelijk niet in bomen klimmen.

Tanzania is prachtig

Niet alleen voor het bezoeken van de Big 5 is het een aanrader om naar Tanzania te gaan. Dit is namelijk ook het geval omdat dit land prachtig is. Dit geldt dus voor de natuur, maar ook voor de cultuur. Zo’n reis is echt een avontuur en het is dan ook niet gek dat veel mensen hiervoor kiezen. Wil jij op reis gaan naar Tanzania, dan raden we het je aan om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Zorg ervoor dat je je reis boekt bij een organisatie die veel van het land af weet en dat je precies weet welke zaken je allemaal moet regelen voordat je op reis gaat.

Bezoek ook Zanzibar

Aan te raden is om ook een bezoek te brengen aan Zanzibar op het moment dat je in Tanzania bent voor de Big 5. Dit eiland bevindt zich aan de kust van Zanzibar en staat bekend om de mooie witte stranden en het helderblauwe water. Hier kan je echt tot rust komen en de batterij volledig opladen.