De voordelen van een eigen laadpaal voor de deur

Zoals je ze misschien wel is hebt zien rijden, komen er steeds meer elektrische auto’s op de weg. Zo zijn er een aantal voordelen bij het elektrisch rijden. Zo zijn de vaste kosten vaak goedkoper en is het beter voor het milieu. Ook zouden de onderhoudskosten een stuk lager liggen als bij een benzineauto. Je zal er dus op langer termijn erg op besparen. Een elektrische auto moet je natuurlijk ook opladen, dit doe je dan bij een zogeheten laadpaal. Momenteel staan er zo’n 81.000 laadpalen verspreid over Nederland. Dit aantal neemt per dag met zo’n 500 toe. Ook kun je ervoor kiezen om een laadpunt bij je huis te laten plaatsen. Wat hier nou precies de voordelen van zijn en wat dit dan eventueel zou kosten lees je in deze tekst.

Wat is een laadpunt precies?

Zoals je een benzineauto moet tanken dien je een elektrische auto op te laden. Hier heb je dan ook een oplaadpunt voor nodig. Deze bestaat uit een elektrische aansluiting en een stekker zodat je het voertuig kunt koppelen. Voor het gebruik van openbare laadpunten heb je echter wel een laadpas nodig. Met deze pas kun je contactloos opladen, stoppen en betalen. In Nederland zijn er momenteel zo’n 15 bedrijven die een laadpas aanbieden waarvan er 5 groene energie leveren.

Wat is het voordeel van een laadpunt thuis?

In Nederland zijn er dus zo’n 81.000 openbare laadpunten waar je gebruik van kunt maken als je een elektrische auto hebt en een laadpas. Dit aantal klinkt best hoog dus wat zouden dan de voordelen zijn als je een laadpunt bij je huis zou laten plaatsen? Als grootste voordeel hiervan ben je natuurlijk niet afhankelijk van publieke laadpunten. Met een beetje ongeluk moet je ook een aantal minuten rijden voordat je bij een publieke laadpunt aankomt, dit is natuurlijk afhankelijk van waar je woont. Met een. Laadpaal thuis ben je ervan verzekerd dat je een plekje aan de laadpaal hebt en dat deze ook altijd werkt. Je kunt je auto dan gewoon voor de deur opladen waardoor je ook zeker weet dat die veilig staat. Het volgende voordeel is dat een laadpaal thuis op lange termijn enorm veel geld kan besparen. Je moet één keer een laadpaal kopen, maar daarna kun je alles inlopen. Wel ligt het eraan wat voor stroom je hebt. Als je ook nog is gebruik maakt van zonnepanelen ga je op lange termijn enorm veel besparen. Als je een auto van het werk hebt gekregen kun je het er ook met je baas over hebben om een laadpaal zakelijk te plaatsen. Dit brengt weer zijn eigen voordelen mee op financieel gebied.