Groenten kweken voor beginners

Een eigen tuin beginnen kan in het begin intimiderend zijn, maar praktisch iedereen kan een tuin aanleggen. Het eerste dat je moet doen, vooral als je een beginner bent, is beginnen met moestuin planten die gemakkelijk te kweken zijn. Er zijn verschillende soorten moestuin planten die geweldig zijn voor beginners. Sla, sperziebonen, erwten, radijs, wortelen, komkommers, boerenkool, snijbiet en bieten zijn meestal de groenteplanten die geen hoogtechnologische vaardigheden vereisen om te groeien. Houd er rekening mee dat het nog steeds belangrijk is om een ​​beetje onderzoek te doen naar elke groente die je in je tuin gaat planten. De reden daarvoor is dat deze groenten allemaal verschillende oogstseizoenen hebben. Sommigen moeten ongeveer twee weken groeien, terwijl anderen misschien 24 dagen nodig hebben. Afgezien daarvan kunnen sommige van deze groenten zelfs samen worden geplant en gekweekt.

Investeer in tuingereedschap

Elke beginnende moestuinier moet er aan denken dat investeren in meerdere tuingereedschappen een must is. Er zullen gevallen zijn waarin je kweekpotjes, snoeischaren, takkenscharen, spade, handtroffel, hark, schoffel en vele andere gereedschappen moet gebruiken. Zo kun je meerdere onderhoudsbeurten aan je planten goed uitvoeren. Je hoeft niet alleen je groenten te planten en alleen water te geven. Je zult het moeten wieden, het op verschillende plekken moeten plaatsen of zelfs de grond waarop deze planten zijn geplaatst opnieuw moeten ophogen. Onthoud dat je niet per se een complete set tuingereedschap hoeft te hebben. Alleen de essentiële eerst, zoals de genoemde tools.

Een aangewezen ruimte voor je tuin voorbereiden

Voordat je van plan bent je eigen moestuin te beginnen, moet je er eerst een goede ruimte voor aanwijzen. Zorg ervoor dat het gebied goede grond heeft en directe toegang tot zonlicht. Al is de grond niet al te dringend, want je kunt kweekpotten en grond kopen waarmee je tijdelijk je groenten kunt telen. Toch zal je uiteindelijk je grond moeten voorbereiden als je groenten groter beginnen te worden. Mogelijk moet je ook een goede indeling voor je tuin plannen waar aspecten als plantruimte en schuttingen moeten worden geplaatst.