Kies je tuingereedschap op basis van de grootte van je tuin

Wie een tuin heeft, kan jammer genoeg niet onder het onderhoud uit. Hoe groter de tuin, hoe meer onderhoud je logischerwijs hebt. De juiste gereedschappen zorgen er gelukkig wel voor dat het onderhoud tot een minimum wordt beperkt. In dit artikel worden enkele tips gegeven zodat je bij de volgende aankoop beter weet waar je op moet letten.

Overvloed aan keuze in grasmachines

Het meest klassieke tuingereedschap is natuurlijk zonder twijfel een grasmachine. Iedereen die een tuin met gras heeft, heeft ook een grasmachine nodig. Afhankelijk van de grootte van de tuin, heb je heel wat verschillende mogelijkheden. De populairste grasmachine is een machine op elektriciteit die zowel voor grotere als voor kleinere tuinen kan gebruikt worden. Wil je niet afhankelijk zijn van een stopcontact en een verlengkabel? Dan kan je ook kiezen voor een manuele grasmachine. Dit is slechts aan te raden wanneer je tuin niet erg groot is. Anders kan het gras afrijden een tijdrovend werkje zijn.

Heb je graag zo weinig mogelijk werk aan je tuin? Dan kan je eventueel ook opteren voor een robotmaaier. Deze hoef je enkel in te stellen en dan wordt voor jou het gras afgereden. Het nadeel is dat deze niet in de kleine hoekjes het gras kan afrijden. Je moet nadien dus zelf nog met de hand of met een kleine grasmaaier de randen afwerken.

Bij grote tuinen heb je gelukkig vandaag de dag de mogelijkheid om een zitmaaier aan te kopen. In dit geval moet je nog steeds zelf het gras afrijden, maar je kan het dan wel doen in een iets aangenamere houding. Je moet namelijk niet gebogen achter het grasmachine blijven wandelen.

Hou je hagen netjes met de juiste snoeischaar

Er zijn verschillende manieren om je tuin af te sluiten. Wil je graag zo weinig mogelijk onderhoud, dan kan je kiezen voor een metalen schutting. Een houten schutting heeft een iets organischere look, maar heeft ook meer onderhoud nodig. Zo moet je om de aantal jaar het hout opnieuw schilderen zodat het zijn kwaliteit blijft behouden.

Heb je graag dat je afscheiding een verlengde is van je tuin zelf, dan heb je ook de mogelijkheid om heggen te plaatsen in je tuin. Zo creëer je een oase van rust en van groen in je tuin. Een mogelijk nadeel van heggen is dat je ze natuurlijk ook wel regelmatig moet snoeien, zeker in de zomerperiode. Net zoals bij de grootte van je tuin, bepaalt ook de grootte van je heggen wat voor snoeischaar je het beste aankoopt. Je kan kiezen voor een manuele schaar, maar bij grote heggen neemt dit te veel tijd in beslag. Daarnaast is het ook erg vermoeiend voor je armen. Het is dus aan te raden om een snoeischaar met aandrijving aan te kopen. Hierbij heb je de keuze tussen elektriciteit, een accu en benzine.