Geniet van een knetterend houtvuur bij je thuis!

Er gaat niets boven het gezellige geknetter van een haardvuur. Bovendien is de warmte van een houtkachel veel aangenamer dan de warmte die je centrale verwarming je geeft. Het visueel spel van de vlammen in je houtkachel of haard blijft altijd intrigerend. Met de winter voor de deur is een houtkachel dan ook een prima investering.

Instant sfeer en gezelligheid

Het grote voordeel van kachels is dat ze niet alleen voor warmte zorgen, maar ook voor sfeer en gezelligheid. Bovendien zijn kachels, zowel binnen als buiten, echte eyecatchers! Ze geven zowel je interieur als je terras een heel originele, knusse en tegelijkertijd stijlvolle look. Er bestaan verschillende soorten kachels die je op diverse plekken in je huis kan installeren. Een centrale kachel bijvoorbeeld, plaats je centraal in je woning. Dit geeft je interieur een geheel eigen stijl en zorgt voor warmte in je hele woning. Je kunt ook een houtkachel tegen een muur plaatsen. Wanneer je dan kiest voor een kachel met ramen rondom, geeft dit een prachtig schouwspel in je salon of leefruimte.

Trek de gezelligheid door naar buiten

Een houtkachel is niet alleen voorbehouden voor binnen in je huis. Je kan ook op je terras of in je tuin een kachel plaatsen. Door de aangename warmte die dit toestel produceert, kan je zelfs in de wintermaanden van je terras en tuin genieten. Als je graag buiten kookt, kan je ook een buitenkachel installeren met een ingebouwde BBQ. Zo creëer je warmte én kan je meteen voor een heerlijke maaltijd zorgen. Met het gezellige geknetter van zo’n haard op de achtergrond voer je gegarandeerd de aangenaamste gesprekken!

En het milieu dan?

Kachels en haarden hebben een tijdje een slechte naam gehad omdat ze erg vervuilend zouden zijn en voor veel fijnstof zouden zorgen. Ondertussen is de technologie er gelukkig op vooruit gegaan, waardoor kachels nu nog amper fijnstof uitstoten. Ze zijn dan ook veel minder vervuilend dan bijvoorbeeld een vuurkorf. Bovendien geven ze meer warmte dan zo’n korf en kan je er veel meer mee doen. Door de stijgende energieprijzen is het ook voordeliger om je houtkachel te laten branden dan om je centrale verwarming te gebruiken.

Twijfel je nog?

Wanneer je nog twijfelt om binnen of buiten een haard te laten installeren of je weet niet goed welke soort of welk model het meest geschikt is voor jou, ga dan zeker eens langs bij een speciaalzaak in jouw buurt. De mensen die hier werken zijn experts met veel kennis en ervaring. Zij kunnen je op weg helpen en advies geven. Ze zullen ook al je vragen kunnen beantwoorden. Vervolgens zorgen zij voor de installatie van jouw kachel of haard en voor de dienst-na-verkoop.