De voordelen van TL armatuur led die jij nog niet wist

De laatste jaren is de led verlichting enorm in opmars gekomen en dat is niet voor niets. Het meest bekende voordeel is dat TL armatuur led zorgt voor een flinke besparing op je energierekening. Alleen zijn er nog veel meer voordelen die dit type armatuur heeft die bij de meeste mensen niet bekend zijn. Na het lezen van onderstaande voordelen weet jij waarom je absoluut je oude armatuur moet vervangen voor de led-modellen. 

De besparing door TL armatuur led is groter dan je denkt

TL verlichting is een type dat veel gebruikt wordt, zeker in kantoren en magazijnen. Ze hebben namelijk een relatief hoge lichtopbrengst en zijn relatief zuinig. De meest gebruikte TL buis is de 150 centimeter, waarbij de klassieke uitvoering een vermogen met starter nodig heeft van zo’n 70 Watt terwijl een TL armatuur led voldoende heeft aan 23 Watt. Dat is dus drie keer zo weinig als de authentieke buizen. Als je meerdere armaturen hebt hangen, zoals in een magazijn, is je besparing enorm. 

Hou er wel rekening mee dat de led-modellen in aanschaf duurder is, maar dat gelet op het verminderde energieverbruik én de langere levensduur van minstens 2,5 keer zo lang ervoor zorgt dat je binnen één jaar de investering hebt terugverdiend. 

De led buizen breken minder snel

Authentieke TL buizen zijn van glas gemaakt en daar moet je zeer voorzichtig mee om gaan. Een verkeerde druk erop of een eenvoudige val, zorgt voor gebroken glas en veel rotzooi. De TL armatuur led buizen zijn gemaakt van plastic en aluminium, waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. Helemaal onbreekbaar zijn ze natuurlijk niet, maar bij een druk op het plastic is de buis niet direct kapot. 

De bovenkant is namelijk gemaakt van stevig aluminium en de onderzijde van melkachtig plastic waardoor de lichtbundel valt en de ruimte verlicht. Ook bevatten de moderne buizen geen chemische stoffen zoals kwik. Dit zorgt ervoor dat ze niet worden gezien als chemisch afval en je daarmee dus ook duurzamer en milieubewuster bezig bent. 

TL armatuur flikkert niet

De ouderwetse TL buizen hadden altijd opstarttijd nodig en flikkeren op een bepaalde frequentie. Het voordeel van TL armatuur led is dat de buizen én geen opstarttijd nodig hebben én niet flikkeren. De moderne buizen geven een constant licht af wat veel rustiger voor de ogen is en zo ook minder snel een hoofdpijn triggert. 

De led buizen kunnen ook in de kou goed functioneren

Een van de nadelen van de ouderwetse TL armaturen is dat ze niet goed in de kou werken. Het gas waarmee ze het licht maken, werkt minder goed onder bepaalde temperaturen. Het voordeel van TL armatuur led is dat zij juist wél goed met koude temperaturen werken. Daarom zijn dit soort armaturen uitermate geschikt voor toepassingen waar het koud kan worden, denk aan een koelcel of in een magazijn waar het ’s winters kan vriezen. De kou heeft geen enkel nadelig effect op de lichtopbrengst van de armatuur, in tegenstelling tot de ouderwetse TL buizen. 

Een ruim assortiment led verlichting vindt je op voorraad bij Outledtl.nl.