Soorten setups voor FIFA-videogametoernooien

Als je een fervent fan bent van FIFA-games, heb je misschien wel eens nagedacht over het opzetten van een FIFA toernooi. Maar hoe werkt een FIFA toernooi precies? Ten eerste moet je de 2 soorten setups van videogametoernooien leren kennen. Dit zijn de LAN en online evenementen. LAN-setup is een opstelling waarbij meerdere apparaten in een enkele ruimte met elkaar worden verbonden. Dat betekent dat je gewoon kunt spelen met een persoon die ook bij jou in die kamer is. Een online toernooi aan de andere kant en is een soort videogame-opstelling waarbij internet is betrokken. Een online toernooi kan plaatsvinden zonder dat alle betrokkenen zich in een enkele kamer bevinden, zoals een LAN-opstelling nodig heeft. Iedereen kan op afstand verbinding maken om deel te nemen aan het toernooi, of het nu spelers of toeschouwers zijn.

Online setup

Online toernooien zijn de manier waarop de meeste toernooien worden gehouden sinds internet een betrouwbaar hulpmiddel voor connectiviteit is geworden. Een online event kan bestaan ​​uit enkele honderden of duizenden mensen die naar het FIFA-toernooi willen kijken of er mee willen spelen. Om dit in te stellen, moet je verschillende kanalen maken waarbij elke specifieke categorie mensen betrokken is. Je hebt een kanaal voor organisatoren, spelers en toeschouwers. Het toernooi moet worden gestreamd op verschillende sociale-mediaplatforms zoals Twitch, YouTube en Facebook, zodat mensen het ook online kunnen bekijken. Het enige nadeel van online setups is dat elke persoon die verbinding maakt met het toernooi zijn eigen internetprovider heeft die verantwoordelijk is voor de status van zijn verbinding.

LAN-setup

LAN-setup is een van de oudste opstellingen van videogametoernooien in de tijd dat internet niet zo betrouwbaar was als het nu is. LAN-setups zijn eigenlijk best wel beter in vergelijking met online opstellingen aangezien je niet langer te maken hebt met afstand en verschillende internetproviders. Het enige dat je hoeft te doen, is al je videogameplatforms op één enkele verbinding aan te sluiten. Dat is de reden waarom LAN-setups meestal geen lags of lag-spikes ervaren, omdat er slechts één type verbinding wordt gebruikt voor het hele evenement. Natuurlijk moeten alle deelnemers het toernooi persoonlijk bijwonen om het te kunnen spelen of te bekijken.