Ontdek de mogelijkheden van een mooie schuimbetonvloer

Het kan zijn dat je al heel goed weet wat schuimbeton is of misschien heb je er al eens mee gewerkt. Nieuwe klussers of mensen die liever iemand inhuren voor hun klussen weten misschien nog helemaal niet wat een schuimbetonvloer is. Schuimbeton is een materiaal dat heel handig is om te gebruiken bij bepaalde klussen en heeft veel voordelen op andere materialen. In deze blog zullen we uitleggen wat een schuimbetonvloer precies is, wat de voordelen zijn en hoe je met schuimbeton werkt. Lees dus snel verder als je meer wil weten over deze speciale vloer!

Alle voordelen van een schuimbetonvloer op een rijtje

Er zitten echt een heleboel voordelen aan een vloer van schuimbeton, maar voordat we die gaan bespreken zullen we eerst kort uitleggen wat het precies is. Schuimbeton is een mengsel van cement, zand, kalk en water. Hierdoor heeft schuimbeton een goede isolerende werking en is dus perfect voor vloeren! Verder staat schuimbeton ook bekend om zijn gesloten structuur. Dit houdt in dat het een oppervlakte helemaal kan vullen en er geen luchtbelletjes of gaatjes blijven zitten. Zo wordt de vloer extra stevig. Daarnaast verspreid schuimbeton zich uit zichzelf over een oppervlakte. Dit heet zelf-nivellerend. Bovendien is het schimmel bestendig en vochtwerend. Dit is ideaal, aangezien je je met een schuimbetonvloer dus geen zorgen hoeft te maken over schimmel ophoping. Doordat het vochtwerend is, kan deze vloer ook in elke ruimte gebruikt worden.

Schuimbeton als perfecte nieuwe vloer

Als je een schuimbetonvloer wil nemen, is het belangrijk dat je weet dat dit niet de vloer is die je gaat zien. Bovenop het schuimbeton komt nog een dekvloer. Doordat een schuimbetonvloer zo egaal is, kan je gemakkelijk een mooie dekvloer er op leggen. Zo kan je mooie grote tegels kiezen, of is een houtlook meer iets voor jou? Schuimbeton is in ieder geval ideaal voor een vloer. Dit komt doordat het licht is van gewicht, waardoor het niet voor al te veel druk zal zorgen. Daarnaast werkt deze vloer ideaal als isolerende funderingsvloer. Het laat geen kou door, waardoor je dus niet snel koude voeten zult krijgen! Wil je graag vloerverwarming? Geen probleem, schuimbeton kan ook gebruikt worden als onderlaag bij een vloerverwarming!

Het aanbrengen van een schuimbetonvloer

Het is mogelijk om schuimbeton zelf te plaatsen. Als je een ervaren klusser bent en de juiste materialen hebt, kan je het dus gewoon zelf doen! Heb je niet zoveel ervaring? Dan is het misschien slimmer op een professional in te schakelen. Bij het aanbrengen van een schuimbetonvloer is het belangrijk dat de ondergrond helemaal egaal is. Zo is het makkelijker om het schuimbeton ook recht te krijgen. Vervolgens zal er een laagje bouwfolie aangelegd worden. Dit bouwfolie mag niet op spanning komen te staan, aangezien het schuimbeton er dan doorheen kan scheuren. Het is aan te raden om zogenoemde piketpaaltjes te gebruiken. Deze paaltjes kunnen helpen om de bovenkant van het schuimbeton helemaal recht te krijgen. Als laatste kan dan het schuimbeton van Top Renovloer gestort worden.