Landingspagina

Ben jij de trotse eigenaar van bijvoorbeeld een webshop en heb je al een tijdje deze webshop, maar is het erg lastig voor jou om klanten te genereren en producten te verkopen? We begrijpen als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je een webshop hebt die misschien wel voor traffic zorgt, maar niet voor daadwerkelijke verkopen. Het beste is om de webshop eens opnieuw en goed te bekijken: wat kan er beter en waar ligt het misschien aan? Het zou zomaar kunnen liggen aan de landingspagina op je webshop of website. Of sterker nog: heb je wel een landingspagina op je website of webshop? We vertellen je er in dit artikel graag alles over.

Wat is een landingspagina eigenlijk precies?
Als je een goede landingspagina hebt, dan is de kans groot dat er sowieso veel meer traffic gaat komen op jouw website en/of webshop en daarnaast is de kans ook groot dat je met je webshop veel meer producten zult gaan verkopen. Maar wat is een landingspagina eigenlijk en hoe kun je ervoor zorgen dat jij de meest perfecte landingspagina hebt die voor meer inkomsten gaat zorgen? We kunnen spreken van een landingspagina als het de pagina is waar je als bezoeker als eerste opkomt, nadat je jouw website of webshop in de zoekresultaten op Google hebt gevonden. Je klinkt dan op het zoekresultaat en belandt op de landingspagina.

Een landingspagina is dus een pagina die te vinden is op jouw website. Het is de bedoeling om deze pagina zo in te richten dat je wordt gevonden in zoekmachines. Op deze manier kunnen zoekers op jouw landingspagina belanden en weten ze meteen waar ze aan toe zijn op jouw website en webshop. De kans is ook groter met een landingspagina dat jouw nieuwe bezoekers op je website zullen blijven en dat ze uiteindelijk ook echt een product zullen gaan aanschaffen. Vele mensen zijn ook vaak benieuwd wat nu precies het verschil is tussen een landingspagina en een homepagina op een website. Wij leggen het je verschil heel graag uit.

Wat is het verschil tussen een landingspagina en een homepagina?
Een homepagina van een website is eigenlijk het visitekaartje. Vanuit een homepagina kun je gemakkelijker navigeren naar de rest van de website. Deze pagina geeft inzicht in wat je kunt verwachten van de website en wat er nog meer is. Een Amsterdam landingspagina is echt iets anders. Op een landingspagina tref je meteen het doel van de website en het is dan ook de eerste pagina die je treft nadat je de website hebt gevonden via een zoekmachine als Google. Een landingspagina van een website is dus echt een stuk doelgerichter om zo snel mogelijk resultaat en actie te zien in het bezoekje van een nieuwe bezoeker. Echt heel erg handig dus.

We hopen dat je nu precies begrijpt wat een landingspagina is en wat voor effect het kan hebben voor jouw website en dat je nu ook weet wat het verschil eigenlijk precies is met een homepagina op een website. Ben jij er klaar voor om jouw eigen landingspagina te gaan maken op je website en zo meer bezoekers te krijgen? We wensen je heel veel succes ermee.