Betaalbaar bouwen en verbouwen doe je zo

Bouwen en verbouwen is een hele klus. Natuurlijk is het geweldig om iets nieuws op te kunnen bouwen en nadien te genieten van het harde werk dat je verricht hebt. Het nadeel aan bouwen en verbouwen is dat het steeds moeilijker wordt om betaalbare materialen te vinden. Bovendien wil je dat je materialen niet alleen betaalbaar, maar ook heel degelijk zijn. Hier lees je welke betaalbare materialen je zeker kunt gebruiken om van je verbouwing een echt succes te maken.

 

Recycleer kwalitatieve materialen

Het recycleren van bouwmaterialen wordt steeds meer gebruikelijk. Je kunt dan voor een prijsje kwalitatieve materialen aankopen en ze een tweede leven geven. In de bouwwereld maakt men ook steeds meer gebruik van bouwmateriaal dat gemaakt is van gerecycleerd afval. Een goed voorbeeld daarvan zijn osb platen. OSB staat voor Oriented Strand Board, en wil eigenlijk zeggen dat het om kwalitatieve platen gaat die gemaakt zijn van verlijmde houtsnippers. Osb platen zijn ideaal wanneer je platen nodig hebt voor skeletbouw of voor de constructie van muren, vloeren en daken. De grootste voordelen van osb platen zijn dat ze sterk, licht in gewicht en heel duurzaam zijn. Er zijn verschillende plaatdiktes mogelijk, waardoor je deze platen echt overal voor kunt inzetten.

 

Lijmen en kitten zonder problemen

Wanneer je gaat lijmen of kitten, is silicone echt onmisbaar. Je kunt silicone voor een heel aantal toepassingen gebruiken. Om standaard bouwproducten te lijmen of te kitten, kun je polymeer silicone gebruiken. Als je de silicone later nog wil overschilderen, maak je het best gebruik van een acrylaatkit. Wanneer je constructieve voegen wil aanbrengen, heb je een elastische en krachtige siliconekit nodig. Kitten kun je dan weer doen met silicone die meteen de juiste kleur heeft of doorschijnend is. Hou er rekening mee dat, wanneer je met natuursteen of in vochtige omgevingen werkt, je best voor een silicone kiest die schimmelbestendig is.

 

Bekijk outletaanbiedingen

Veel bouwbedrijven bieden soms een aantal van hun bouwmaterialen aan outletprijzen aan. Het gaat dan om kwalitatieve materialen die uit productie gaan of waar er nog maar een beperkte voorraad van is. Door deze aanbiedingen op te volgen, is de kans groot dat je tegels, stenen of dakpannen aan een erg betaalbare prijs op de kop kunt tikken.

 

Online shoppen

Niet enkel kleding en schoenen, maar ook bouwmaterialen kun je gemakkelijk online aankopen. Het grote voordeel van deze online winkels is dat ze een grote voorraad hebben die meteen beschikbaar is en de prijzen er over het algemeen lager liggen dan in andere bouwmarkten. Een ander voordeel is dat je bestelling meteen naar je thuis of naar je bouwwerf verzonden wordt, waardoor je zelf niet met grote en zware materialen moet beginnen rondrijden. Wanneer je je bestelling liever zelf ophaalt, kan dat uiteraard ook.